in English

Voiko metallin valaminen olla vihreämpää? 
-Kyllä voi.

Ympäristöasioilla on keskeinen rooli kaikessa JM-Valu Oy:n toiminnassa, koska puhdas luonto on meille kaikille erityisen tärkeä. Kaikissa tuotannonvaiheissa tulisi ottaa huomioon tuotannon ympäristökuormittavuus. Me JM-Valussa haluamme olla osaltamme huolehtimassa luonnon puhtaudesta, kiinnittämällä erityistä huomiota tuotantomme ympäristöystävällisyyteen ja kannamme omalta osaltamme vastuuta puhtaammasta huomisesta.

Materiaaleja kierrättämällä, uudelleenkäyttämällä ja hyödyntämällä, voimme säästä luonnonvaroja. Samalla vähennämme energian kulutusta sekä jätteiden määrää, ja niiden haitallisia ympäristövaikutuksia. JM-Valu Oy:n toiminta-ajatuksena on materiaalien mahdollisimman tehokas hyödyntäminen luontoa turhaan kuormittamatta.  

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin.


JM-valu Oy kierrättää yrityksen sisäisesti kaiken tuotannossaan syntyvän metallilastun.

Alumiinilastut ja brigetöinnin lopputulos
Alumiinilastut ja brigetöinnin lopputulos.

Lähes kaikki valetut tuotteet vaativat koneistusta valamisen jälkeen. Koneistuksessa syntyvät metallilastut sisältävät runsaasti lastuamisnestettä. Koneistuslastua sellaisenaan ei voida hyötykäyttää / jatkosulattaa, koska lastu sulatusprosessin aikana reagoidessaan ilman kanssa, muuttuu pääosiltaan kuonaksi -ei siis käytettäväksi raaka-aineeksi. -Tästä syystä materiaalihukka olisi todella suurta. Koneistuslastujen sisältämien lastuamisnesteiden vuoksi, käsittelemättömien lastujen sulattaminen on myös ympäristöä saastuttavaa.

Oman briketöintilaitteistomme ansiosta, koneistuksessa lastuihin sitoutunut lastuamisneste pystytään erottelemaan ja tätä kautta myös hyötykäyttämään. Lastuamisnesteet siirtyvät briketöintilaitteistolta takaisin työstökoneiden lastuamisnestesäiliöihin ja palautuu suoraan takaisin tuotantoon. Briketöityjen lastujen uusintasulatus vaatii myös vähemmän energiaa, kuin käsittelemättömien lastujen sulattaminen. Oma briketöintilaitteistomme mahdollistaa sen, että lastuja ei tarvitse kuljettaa maanteitse jatkokäsittelyyn, vaan lastujen käsittely tapahtuu osana omaa tuotantoprosessiamme. Briketöidyt lastumme kiertävät välittömästi takaisin sulatusuuneille sulatettavaksi.

Messinkilastut ja brigetöinnin lopputulos
Messinkilastut ja brigetöinnin lopputulos.

Konekalusto ja tuotteet
 • Konekantamme »

  Koska hyvä, nopea ja sujuva palvelu on laadukkaiden tuotteiden rinnalla toimintamme kulmakivi, olemme pyrkineet vahvistamaan joukkoamme investoimalla toiminnallemme keskeisiin tuotantovälineisiin.
 • Kaasunkeräyskansi »

  Paloliittimien lisäksi valmistamme myös alihankintavaluja. Asiakkainamme on useita oman alansa johtavia yrityksiä, eri teollisuudenaloilta.
 • Alumiinilaipat messinkikeskiöllä »

  Oman muotinsuunnittelun ja -valmistuksen ansiosta kehitämme uusia tuotteita jopa muutamassa päivässä.
 • Gost-Liitin »

  Muitakin kuin kotimaisen standardin mukaisia paloliittimiä, kuten venäläiset Gost-liittimet. 
 • Metsäpaloliitin »

  Huippulaadukkaat liittimet suoraan valmistajalta!